Mijn naam is Ellen-Tine de Graaf-van der Spek. Ik ben EMDR Master Practitioner, Gelicenceerd HearthMath Provider en NOBCO/EMCC Practitioner Coach. Sinds 2002 ben ik werkzaam als coach en heb mij in de loop der jaren ook ontwikkelt tot therapeut. Ik benader mijn cliënten op een holistische wijze.


Mensen helpen loopt als een rode draad door mijn leven en dat is waar mijn passie ligt.

Ik creëer bij mensen beweging, zodat zij hun innerlijke krachten gebruiken, waarmee ze hun verhalen kunnen herzien. Ik laat hen nadenken over hun persoonlijke drijfveren, daar van te leren, te groeien en te presteren. Ik stimuleer ze dit alles om te zetten in doen op een manier die het beste uit jezelf naar boven haalt en waarmee je jezelf verrast en blijft ontwikkelen. Ik houd daarbij niet je 'hand vast', maar laat jou eigenaar zijn van je eigen proces.

Wat ik kan als coach en therapeut is: toegewijd luisteren, spiegel voorhouden, mensen op hun gemak stellen, observeren, gedreven zijn, feedback geven, mijn levenservaring en intuïtie gebruiken. Daarbij gebruik makend van de methodieken en technieken die ik in mijn ontwikkeling tot therapeut en coach geleerd heb. Ik ben vaardig in het begeleiden bij trauma, stress en burn out, bore out en het coachen op persoonlijke ontwikkeling. Ik geef veerkrachttrainingen en voedingsadviezen. Je kunt bij mij terecht voor EMDR, Hartcoherentie en Coaching. Daarnaast werk ik nauw samen met een fysiotherapeut voor bewegen en stressgerelateerde lichamelijke klachten.

Scholing is erg belangrijk bij het uitoefenen van mijn werk. Hiervoor heb ik een aantal opleidingen en cursussen met succes afgerond, zoals onder andere:
- EMDR Master Practitioner
- PsychoSociale Basis Kennis
- HeartMath Coach
- HeartMath Groepstrainer
- HeartMath training 'Stop emotioneel eten'
- Specialist Burn Out Coach
- RET
- Gewichtsconsulent
- Reiki
- Post Bachelor Coaching en Beleiding.

Om mijn kennis up to date te houden en aan de voorwaarden van de beroepsverenigingen te voldoen, volg ik jaarlijks bijscholingen. Daarnaast heb ik maandelijks intervisie bijeenkomsten.

Ik kijk er naar uit om je welkom te heten in mijn praktijk Hart voor Veerkracht voor Therapie en Coaching!


Ellen-Tine de Graaf
Therapeut en Coach