Wat is hartcoherentie Zoetermeer, Benthuizen en omstreken

Hartcoherentie is een korte benaming voor een coherent hartritmepatroon. Coherent wil zeggen samenhangend in harmonie met andere ritmes in je lichaam.

Hartcoherentie is de mate waarin er sprake is van een regelmatige afwisseling en vertraging en verhoging van de hartslag. De maat is gebaseerd op de hartritmevariabiliteit ofwel HRV. Door middel van je ademhaling en je gevoel kun je je HRV beïvloeden. Hierdoor balanceer je je sympatisch en parasympatisch zenuwstelsel. Daarmee worden ook je hormoonstelsel en imuunsysteem beïnvloed. Als alles goed samenwerkt is er sprake van coherentie.

Met je hartritme kun je je emoties beïnvloeden en daarmee je blik op de wereld om je heen.

Lange tijd is er gedacht dat alle lichamelijke functies aangestuurd werden van uit het brein. Er is inmiddels bewijs dat het hart de centrale factor is. Het hart reageert direct op je emoties en stuurt hiermee een signaal naar de hersenen.

Als je erg gespannen bent en of langdurig stress ervaart, neemt je hartcoherentie af. Hierdoor raak je in onbelans. Andersom, als je veerkrachtig bent op fysiek, emotioneel en mentaal niveau heb je een hogere hartcoherentie.

De hartcoherentie technieken geven resultaat bij alle soorten vervelende emoties, niet alleen bij boosheid. Als je regelmatig bewust je hartritme (hartritmevariabiliteit) de goede kant op stuurt, zul je merken dat je je beter gaat voelen en duurzaam meer stress-weerstand opbouwt. De wereld gaat er anders uitzien. Via biofeedbackapparatuur wordt dan gelijk inzichtelijk wat de invloed van jouw ademhaling en gedachtes/gevoel op jouw lijf en brein zijn.